Министерството на транспорта и съобщенията ще засили контрола върху изпълнението

...
 
Министерството на транспорта и съобщенията ще засили контрола върху изпълнението
Коментари Харесай

Засилват контрола върху изпълнението на концесията на летище София

 

Министерството на превоза и известията ще ускори контрола върху осъществяването на концесията на летище София. Съгласно концесионния контракт взаимен комитет от Министерството и представители на концесионера би трябвало да заседава всеки месец, с цел да се следи регулярно осъществяването на контракта.

Това стана ясно по време на днешната среща на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков с изпълнителния шеф на летище София Хесус Кабайеро, оповестиха от МТС, представени от БГНЕС.

„ От началото на годината до момента комитетът вместо седем пъти е заседавал единствено два, което демонстрира занижен надзор от страна на Министерството. Това е стратегически за страната обект предвид на подготовката ни за влизане в Шенген и концесионерът е задължен да извърши всички условия към сигурността и граничния надзор “, акцентира министър Гвоздейков.

„ Условията на най-голямото летище в България не са такива каквито хората чакат и декларираната рационализация би трябвало да бъде ускорена “, означи транспортният министър и пое ангажимент страната да окаже нужното подпомагане на концесионера за всички административни процедури, тъй че да не се бави работата по реновацията на Терминал 2.

Концесионерът планува в идващите три години да бъдат вложени по 50 млн. лева годишно в развиването на летището. През идната година ще стартира реконструкцията на Терминал 2, като се чака работата да завърши до 2026 година

Строителството на новия Терминал 3 ще стартира през 2026 година и би трябвало да е завършило до 2030 година Проектът планува да бъдат удвоени гишетата за регистрация на пасажери и увеличени линиите за инспекция сигурност и граничен надзор.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР